top of page

DİŞ BEYAZLATMA

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma
Nedir?

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, zamanla beyazlığını yitirmiş olan dişlerin eski görüntüsüne kavuşturulması için uygulanan bir yöntemidir. Yoğun olarak çay, kahve, sigara ve benzeri boyayıcı maddelerin tüketilmesiyle dişlerin mine ve dentin tabakalarında oluşan leke ve renklenmelerin giderilmesi için diş beyazlatma yöntemleri uygulanır.

Diş Beyazlatma

Nasıl Uygulanır?

Diş beyazlatma uygulaması ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak ikiye ayrılır. Yapılan muayene sonrası ev tipi diş beyazlatmaya karar verilirse, dişlerin ölçüleri alınır, bu ölçülere göre laboratuvarda ince, şeffaf ve dişleri tam olarak saran plaklar hazırlanır. Hasta bu plaklara hekiminin anlattığı şekilde ve uygun miktarda jel uygular ve plak dişlerin üzerine oturtulur. Beyazlatma jelinin dişetlerine zarar vermemesi için plaktan taşan kısmı nemli bir pamuk ile silinir. Bekleme süresi yaklaşık 5-7 saattir. Uygulama sayısı hekimin tavsiyesine bağlıdır, bu süre içerisinde düzenli kullanım tedaviden maksimum sonuç alabilmek için çok önemlidir.

Ofis tipi beyazlatma hekim tarafından klinikte uygulanan beyazlatma yöntemidir. Diş beyazlatma uygulamaları arasında en çok tercih edilen beyazlatmadır. Dişler kurutulduktan sonra beyazlatma ajanının zarar vermemesi için diş etlerine koruyucu jel sürülür ve ışık yardımı ile dondurulur. Daha sonra beyazlatma jeli dişlerin ön yüzeylerine uygulanır. Yaklaşık 20-40 dakika beklenir. Bu süre boyunca dişlere mavi bir ışık tutulur. Işık kaynağı olarak lazer de kullanılabilir. İstenilen beyazlık durumuna göre seans birkaç defa daha tekrarlanabilir. Beyazlatma işleminden sonraki 48 saat boyunca boyayıcı madde içeren yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. Bu süre zarfında beyazlama işlemi devam etmektedir, tüketilen boyayıcı gıdalar bu süreci olumsuz etkileyebilir.

Diş beyazlatma öncesinde diş taşı veya diş eti kanaması gibi durumlar mevcutsa işlem öncesinde mutlaka diş taşı temizliği yapılmalıdır.

Beyazlatma işlemi diş gelişimini tamamlamış tüm hastalara uygulanabilir.

Dişçi iş 2

Kalıcı diş beyazlatma istendiğinde mutlaka lazerle tedavi seçeneği tercih edilmelidir. Dişlerde uzman estetik diş hekimlerinden destek almalısınız.

Kadın beyaz dişlek gülümseme

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir mi?

Diş beyazlatma işleminde klinikte kullanılan tüm beyazlatıcı ajanlar süperoksit bileşenlerinden oluşan ve diş minesi ile renklendirici gıdaların arasındaki kimyasal bağları koparıp dişin eski rengine kavuşmasını sağlayan kimyasallardan oluşmaktadır. Hekim tarafından verilen ve uygulanan beyazlatıcı ajanların içerisinde kesinlikle aşındırıcılar gibi diş dokusuna zarar verecek kimyasallar bulunmamaktadır. Hekim tarafından yapılan detaylı muayenede hastanın beyazlatma işlemine uygun olup olmadığı değerlendirilmektedir. Beyazlatma için uygun olmayan çürük, diş eti hastalığı gibi durumların varlığında beyazlatma işlemi yapılmaz. Bu sebeple klinikte uygulanan beyazlatma işlemi dişlere zarar vermez. Hekim kontrolü olmadan evde yapılan beyazlatma yöntemleri son derece zararlı olabilir. Diş beyazlatma işlemi mutlaka hekim kontrolünde yapılmalıdır.

bottom of page